Bloesemtherapie

Bloesemtherapie past goed binnen zowel de natuurgeneeskundige als de energetische behandeling. De meest bekende bloesemremedie voor velen is de Rescue Remedie, een middel dat ondersteuning kan geven na emotioneel of fysiek ingrijpende gebeurtenissen.

Wat is bloesemtherapie

Dr Edward Bach was een Engelse arts, bacterioloog, homeopaat en kruidengeneeskundige en heeft begin vorige eeuw bloesemtherapie als geneeswijze ontwikkeld. Hij werkte onder meer in het Londense Univeriteits-ziekenhuis. Uiteindelijk liet Bach Londen en de ‘orthodoxe geneeskunde’ achter zich en trok naar het platteland op zoek naar ‘natuurlijke remedies’.

Van de bloemen van wilde planten, bomen en struiken maakte hij essenties. De fijnstoffelijke energie van deze remedies werken vooral op de gemoedsgesteldheid en de emoties. Zij geven een prikkel om emoties in balans te brengen en zo gaandeweg gedrag positief te beïnvloeden. Bloesemremedies hebben de kracht om op buitengewoon subtiele wijze ons als mens te ondersteunen in het aangaan en overwinnen van onzekerheden, angsten en nog een aantal menselijke trekjes.

De Vitale Bron en bloesemtherapie

Bij de Vitale Bron kunnen bloesemremedies als onderdeel van de behandeling ingezet worden. Zo kan een remedie geadviseerd worden na een healing of counselingsgesprek wanneer een en ander duidelijk wordt. Bloesemremedies kunnen een fijne ondersteuning zijn binnen de behandeling.