Fytotherapie

Velen van ons zijn bekend met de ontspannende werking van lavendel of de verfrissende werking van pepermunt. Zo is er een grote verscheidenheid aan kruiden. Het is werkelijk geweldig hoeveel mooie eigenschappen kruiden bezitten die ons kunnen ondersteunen in ons gezond- en welzijn. Moeder Natuur zorgt goed voor ons! 

Fytotherapie

De bijzondere werking van kruiden

De chemie van kruiden is bijzonder ingewikkeld. Geen laboratorium ter wereld kan deze belangrijke geneeskrachtige stoffen vervaardigen. Alleen de plant kan het. Elke variëteit is uniek qua opbouw en zelfs nauwverwante soorten verschillen veel van elkaar. Alle actieve bestanddelen van de afzonderlijke planten beïnvloeden als enkele stof en in combinatie met elkaar de functies van het lichaam. Zo kunnen kruiden bij diverse klachten hun genezende werking uitoefenen.

Stukje geschiedenis

Eeuwen lang waren kruiden het belangrijkste geneesmiddel. In de 19e eeuw verwierp de gevestigde medische wetenschap remedies op basis van planten en werden synthetische medicijnen uit laboratoria populair. Gaandeweg de 20e eeuw groeide de belangstelling voor kruiden opnieuw doordat wetenschappelijk onderzoek de genezende eigenschappen van kruiden uitgebreid aantoonden. Artsen en therapeuten die met natuurgeneeswijzen werken maken hier dan ook alweer geruime tijd dankbaar gebruik van.

De Vitale Bron en fytotherapie

De Vitale Bron geeft adviezen in fytotherapie wanneer deze de behandeling ten goede komen. De geneeskrachtige werking kan effectief ingezet worden bij diverse klachten en ook om het lichaam te reinigen, versterken, makkelijker te ontspannen of vitaler te worden.

Voor iedere kwaal is een kruid gewassen!