Ontspanning

Ontspanning is net zo belangrijk als inspanning voor je gezondheid en vitaliteit!

Wat is ontspanning nu precies?

Ontspanning betekent niets anders dan het tot rust komen van lichaam en geest. De wijze waarop we ontspannen varieert. De één sport of wandelt graag, de ander leest of mediteert, neemt een bad of laat zich masseren. Ook de behoefte aan de hoeveelheid ontspanning verschilt, maar één ding geldt voor iedereen: ontspannen is noodzakelijk.

Waarom is ontspannen zo belangrijk voor ons?

Regelmatig ontspannen is belangrijk om je lichaam en geest te laten herstellen van dagelijkse (in)spanningen. Wanneer we te weinig ontspannen dan stapelt de spanning zich op. Dit leidt tot stressgerelateerde en gezondheidsklachten die funest zijn voor ons lichaam en onze geest.

Wat geeft ons spanning?

We bouwen dagelijks spanning op in werk- en privésituaties. Maatschappelijke en omgevingsfactoren dragen hieraan bij. Ook eigenschappen als perfectionisme, faalangst of een te groot verantwoordelijkheidsgevoel geven spanning. Negatieve overtuigingen zijn hier vaak de oorzaak van bijv. denken dat je het niet goed genoeg doet of goed genoeg bent of dat je alles alleen moet doen. Dit maakt dat je gaat piekeren en je moeilijker ontspant.

vrolijke-meditatie

De Vitale Bron en ontspanning

De Vitale Bron kijkt naar de oorzaken van je spanning. Adviezen in voeding en leefstijl kunnen een belangrijke bijdrage leveren evenals supplementen. Tevens zijn mindfulness, energetische- en ontspanningsoefeningen zeer gezond voor zowel mind als lichaam. Voor informatie over de volledige behandeling zie Aanpak.

De Vitale Bron geeft les in mindfulness, ontspannings- en energetische oefeningen. Dit vermindert stress en stressklachten, geeft rust en ontspanning en meer energie. Voor meer informatie zie Activiteiten.