Orthomoleculair advies

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is het adviseren en gebruiken van vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren om de gezondheid te verbeteren. Deze worden gebruikt in de vorm van supplementen.

Waarom orthomoleculaire therapie?

Het gebeurt regelmatig dat er langdurig tekorten ontstaan aan vitale stoffen uit voeding. Het voedingspatroon of de voeding is niet altijd toereikend hierin. De aarde moet bijvoorbeeld voldoende mineralen bevatten voordat de groenten deze kunnen opnemen. Tekorten geven klachten en een gebrek aan vitaliteit. Bij uiteenlopende gezondheidsproblemen is de behoefte van ons lichaam aan specifieke stoffen dan ook verhoogd. Door ondersteuning met voedingssupplementen worden deze tekorten sneller aangevuld waardoor op een relatief korte termijn herstel en verbetering plaats kan vinden. Echter kunnen er ook klachten ontstaan door gebruik van supplementen. Een gedegen advies hierin is dan ook belangrijk.

Orthomoleculaire therapie

De Vitale Bron en orthomoleculaire therapie

De Vitale Bron vindt het belangrijk om voedingsstoffen zoveel mogelijk uit goede en gezonde voeding te halen. Ze adviseert supplementen daarom voornamelijk als tijdelijk aanvullend middel om herstel en verbetering te bespoedigen. Wanneer supplementen worden geadviseerd wordt gekeken naar zo puur mogelijke voedingsstoffen in een natuurlijk matrix.