Vitaliteitstherapie

Vitaliteit is veel meer dan de afwezigheid van ziekte!

Hoe voel je je als je na een dag werken thuis komt? Heb je nog energie over om dingen te doen of voel je je uitgeblust? En hoe vitaal voel je jezelf op dit moment? Of zo door de dag heen? Voel je jezelf energiek en opgewekt? Of kom je de dag maar moeizaam door?

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit betekent letterlijk ‘levenskracht’ en is een combinatie van gezondheid met een gevoelsbeleving van geluk en succes. Vitale mensen stralen, zijn opgewekt en krijgen de dingen schijnbaar moeiteloos voor elkaar. Ze zijn prettig in de omgang, hebben nagenoeg geen lichamelijke klachten, herstellen snel en hebben ‘s avonds energie te over.

Hoe vitaal zijn we?

Veel mensen hebben moeite om gedurende de dag alert en gemotiveerd te blijven, zijn ’s avonds uitgeput en hebben weinig fut om nieuwe dingen op te pakken. Eigenlijk balanceren zij op het randje van gezondheid en ziekte. Het gaat net, maar veel extra’s moet er niet gebeuren.

Steeds meer mensen leiden tegenwoordig aan klachten waarvan de oorzaak moeilijk te achterhalen is zoals slaapstoornissen, depressies, vermoeidheid, onderrugklachten en dergelijke. Artsen en specialisten spreken dan van onbegrepen klachten, waarmee bedoeld wordt dat er geen lichamelijk defect is dat de klachten verklaart.

Deze klachten ontstaan niet van de ene op de andere dag, maar zijn het resultaat van een progressief proces van mentale en fysieke uitputting. Hierdoor vermindert de weerbaarheid en ontstaan klachten. Om te weten wat je hier aan kunt doen is het belangrijk om te weten wat onze vitaliteit bepaalt.

Wat bepaalt onze vitaliteit?

  • Onze lichaamsbouw met de botten en spieren
  • Alle lichaamsfuncties waarvoor opname van voldoende goede voedingssstoffen en uitscheiding van voldoende afvalstoffen van groot belang is
  • Onze geest en met name hoe we omgaan met gedachtes en gevoelens

Om dit alles goed te laten functioneren is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt met gezond eten en een goede leefstijl. Doe je al van alles hiervoor maar voel je je nog steeds niet vitaal? Dan kan De Vitale Bron je hierbij behulpzaam zijn.

De Vitale Bron en vitaliteit

Bij De Vitale Bron wordt gekeken naar de oorzaken van het gebrek aan vitaliteit. Hierop is de behandeling gebaseerd. Deze bestaat uit een combinatie van verschillende therapieën zoals voedingstherapie zonodig ondersteund met orthomoleculaire therapie en fytotherapie. Ook naar de mate van ontspanning en beweging wordt gekeken en passende oefeningen en opdrachten worden meegegeven die de vitaliteit bevorderen. Kijk voor meer informatie bij Aanpak.

 

gelukkig zijn

Vitaliteit ligt binnen ieders mogelijkheden!