Voedingsadvies

Op een recept zullen we niet snel zien staan: ‘eet tweemaal per week vette vis’? Toch kennen we allen de krantenkoppen: ‘Goed voor hart- en bloedvaten: tweemaal per week vis eten’ of ‘Geregeld groente en fruit eten vermindert kans op kanker’. Goede voeding kan naast een gezonde basis ook een belangrijke natuurlijke geneeswijze zijn waarmee we onszelf heling kunnen geven.

Onderzoekers stellen steeds vaker vast dat voeding een grote rol speelt bij het ontstaan van ziekten of het voorkomen en genezen ervan. Artsen en therapeuten die natuurgeneeswijzen toepassen kijken hier niet vreemd van op. Zij hebben sinds jaar en dag gewezen op de relatie tussen voeding en gezondheid.

Van gewoon eten naar genezend eten

Zonder voedsel kunnen we niet leven en we eten allemaal iedere dag. Er is voedsel dat de maag vult, maar meer ballast geeft aan ons lichaam dan dat het ons werkelijk voedt. Gezonde voeding zorgt voor meer energie en vitaliteit en kan lichamelijke en geestelijke klachten voorkomen, verbeteren of zelfs genezen. Weten welke voeding klachten geeft en deze vermijden is eveneens belangrijk voor een goed evenwicht.

gezond1

Wat maakt voeding zo belangrijk?

Al je lichaamscellen zijn opgebouwd uit de bouwstoffen die je via voeding binnen krijgt. Wat je eet en hoe je functioneert gaan hand in hand. Krijg je een tekort aan vitale stoffen en/of een overmaat aan verkeerde stoffen dan ontstaan er klachten, die uit kunnen monden in ziekten. Onze voeding bepaalt dus in belangrijke mate mede onze gezondheid. Een evenwichtig voedingspatroon werkt door op alle niveaus in de mens: fysiek, geestelijk, emotioneel en energetisch.

De energetische werking van voeding

De verschillende stoffen in voeding hebben een bepaalde werking op de organen. Deze organen hebben ieder hun eigen functie(s) en ook een energetische werking die je o.a. terug vindt in de eeuwenoude wijsheid van de Chinese geneeskunde. Onze emoties staan in verbinding met de organen evenals de voor- en afkeur van bepaalde smaken en kleuren. De meridianen die door het lichaam lopen corresponderen met de organen. Zij behoren tot het energetisch systeem tezamen met de chakra’s en de aura die weer verbonden zijn met de kosmos. Zo is alles met elkaar verbonden van het fysieke tot het meer etherische, van lichaam tot ziel en omgekeerd. Voeding werkt dan ook door op het hele systeem.

De Vitale Bron en voeding

Bij De Vitale Bron wordt gekeken naar het huidige voedingspatroon en de huidige situatie en behoeften om tot een goed advies te komen. Hierbij wordt gekeken naar de gehele mens, fysiek, geestelijk en energetisch. Zo kan er een compleet beeld ontstaan van waaruit een advies op maat gegeven kan worden.

Eet bewust, eet je gezond en vitaal!